stopp i avløpet

5 årsaker til hvorfor det oppstår blokkeringer i avløpet.

Stopp i avløpet er et frustrerende og ekkelt problem som mange av oss har støtt på. Man skyller, men i stedet for at vannet renner ned, begynner det å stige. Men hva er det som forårsaker disse problemene, og kan man gjøre noe for å forebygge at det blir stopp?

Hår i avløpet

En av de vanligste årsakene til stopp i avløpet er opphopningen av hår. Hver gang du vasker håret i dusjen eller kammer det foran vasken, er det en risiko for at hårstrå havner i avløpet. Etter hvert snurrer hårene seg sammen og danner en hårball som forårsaker stopp i avløpet. Dette er imidlertid lett å unngå. Ved å jevnlig rense avløpet, kan du unngå ubehagelige stopp. Ved å installere en hårfelle, gjør du det også enklere for deg selv å holde avløpet rent.

Matrester

Hell aldri matrester eller fett i avløpet. Når fett kommer inn i avløpet, stivner det over tid og kan danne et tykt belegg på innsiden av røret som hindrer vannstrømmen. Skrap tallerkene grundig og hell ikke fett eller kaffegrut i avløpet for å redusere risikoen for at det blir stopp i avløpet. Ved jevnlig å helle kokende vann i avløpet, kan du forebygge blokkeringer i rørene. Varmt vann løser opp fett, og på denne måten kan det bidra til å forebygge blokkeringer i rørene.

Trærnes røtter

Trærnes røtter kan være en årsak til stopp i avløpet. Røttene naturlig søker etter vannkilder, og over tid kan de trenge seg inn i avløpsrørene gjennom små sprekker og hull. Når røttene vokser, kan de blokkere rørene fullstendig og dermed hindre vannstrømmen. Hvis du mistenker at det har oppstått stopp på grunn av røtter, lønner det seg å kontakte en profesjonell rørlegger for å undersøke rørene.

Strukturelle problemer

Noen ganger er det strukturelle problemer som forårsaker stopp i avløpssystemet. Skader på innsiden av rørene, feilaktige installasjoner eller rørenes helning kan forårsake blokkeringer. I slike tilfeller kan det være vanskelig å diagnostisere og løse problemet selv. Bestill en rørlegger som kan undersøke og løse problemene.

Fremmed materiale i toalettet

Ikke kast ting i toalettet som ikke hører hjemme der. Selv om noen produkter kanskje markedsføres som “nedbrytbare,” er de ikke alltid egnet til å skylles ned i avløpet. Toalettpapir er designet for å brytes ned i vann, mens hygieneartikler som bomullspinner og våtservietter ikke er det. Disse produktene kan sette seg fast i rørene og forårsake alvorlige blokkeringer.

 

Oppsummert: Blokkeringer i avløpet er et vanlig problem, men det finnes måter å forebygge og løse det på. Ved å unngå å skylle hår, matrester, hygieneartikler og fett ned i avløpet, samt være oppmerksom på eventuelle strukturelle problemer og røtter, kan du minimere risikoen for blokkeringer. Husk at jevnlig vedlikehold og rengjøring av avløpssystemet kan bidra til å holde det fritt for blokkeringer og i god stand.

Stopp i avløpet? Overlat problemet til oss!

Vi på 24 Center er eksperter på å løse blokkeringer i avløp, lekkende rør og andre hustekniske problemer. Vi er her for deg døgnet rundt, 365 dager i året!

Vår kundeservice svarer 24/7 på telefonen for å gi deg råd og veiledning.

Vi sørger for at problemet ikke blir verre og sender en erfaren håndverker direkte til deg.

Vi er ved din side fra start til slutt. Èt anrop er alt som trengs.

Ring oss på 401 24 700 og la oss hjelpe deg.

Siste blogger

Abonner på nyhetsbrev!

Ved å abonnere på nyhetsbrevet får du en fordel verdt 100 kroner ved neste bestilling.

Obs!

24 Center har ennå ikke startet driften.
Vennligst sjekk igjen høsten 2021 når vi blir aktive!

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler. Ved å bruke tjenestene våre godtar du bruken av informasjonskapsler. Les mer