Velge riktig type belysning

Ved å velge riktig type belysning øker du komforten og sikkerheten

De nordiske landene har tilgang til naturens eget lys. Om sommeren er det tilstrekkelig med lys, men når høsten nærmer seg, øker behovet for ekstra lys betydelig. Butikkene som spesialiserer seg på renovering og innredning har et bredt utvalg av belysningsalternativer, men hvordan velger du de som passer best til dine egne behov?

 

Innredningstips er kanskje ikke vårt sterkeste kompetanseområde, men vi har satt sammen en artikkel om hva du bør tenke på før du går til en belysningsbutikk for å handle. Og når du har kjøpt lampen, har du 24 Center til din hjelp når du trenger å montere lampene.

Tenk på hvilken type rom du belyser og hva som gjøres i rommet.

Kanskje er du interessert i håndverk eller liker å lese? Disse hobbyene krever kvalitetsbelysning for å fungere ergonomisk og ikke utsette øynene for unødig belastning på grunn av mørket. På den annen side kan filmelskere trenge dempet belysning. Hvis det er flere typer aktiviteter i rommet, kan justerbar belysning være et utmerket valg. På den måten får du alltid riktig belysning.

Bor du i en fleretasjes bygning med mange trapper eller har leiligheten mange korridorer? Da kan det virke som om lysbryteren alltid er på feil sted. Bevegelsessensoren gjør det lettere å bevege seg mellom etasjer og i store rom, spesielt når du må bære for eksempel klær eller tunge varer. Lys med bevegelsessensor og tidsur forbedrer også sikkerheten i hjemmet. Samtidig gir det besparelser i strømforbruket, siden tidsuret forhindrer at lampene slår seg på unødvendig når bevegelse ikke lenger oppdages.

Må du holde spøkelser og andre rare ting unna barnerommet? Myk belysning på barnets rom øker følelsen av trygghet om kvelden og natten. Nattlys kan være en mild belysning for å ikke forstyrre søvnen, men det kan være til hjelp ved nattlige toalettbesøk.

Vær oppmerksom på energieffektiviteten.

Ved å velge energieffektive lamper kan du spare energi og penger på lang sikt samtidig som du reduserer miljøpåvirkningen. Når du vurderer å kjøpe en armatur eller en elektrisk enhet, sjekk dens energieffektivitetsklassifisering. Energieffektivitetsvurderingen rangerer enheter på en skala fra A til G, der A er best og G er svakest.

Ønsker du å skape atmosfære eller fremheve hjemmets små detaljer?

LED-lyssett er multifunksjonelle dekorative elementer som egner seg både for å fremheve gulvet og for å løfte frem samleobjekter i vitrineskapet. Disse lampene kan også brukes i fuktige områder. Vakre LED-lys kan skape stemning i for eksempel badstuen din og gjøre den til et enda hyggeligere sted å slappe av.

Vær oppmerksom på utendørsbelysningen.

Med riktig utendørsbelysning kan du fremheve de beste sidene ved hagen din samtidig som du øker sikkerheten. Når hagen er skikkelig opplyst, forbedrer du bevegeligheten og sikkerheten. Samtidig gir du ekstra beskyttelse for postbudet og eventuelle ansatte i servicebedrifter som tidlig om morgenen utfører oppgavene sine, for eksempel avisutdeling og strøing av veier.

 

Når det gjelder utendørsbelysning, kan du vurdere en løsning med bevegelsessensor og tidsur, spesielt når det gjelder de sterkeste lysene. Når mørket faller på, gjør lysene kveldene mer komfortable og lettere de tidlige morgenene. Og du trenger ikke bekymre deg for å ha glemt å slå av lysene når du er borte fra hjemmet.

 

Hjemme i hverdagen kan du med hjelp av bevegelsessensorer holde oversikt over hendelser hjemme – for eksempel vil du motta en melding når lyset slås på, for eksempel når pizzaen kommer på en fredag.

Hva du skal gjøre selv og når du skal kontakte en profesjonell.

Du kan selv installere en bryter i lampen eller koble den til en lampekontakt, også kalt en sukkerbro. Men hvis lampen er fastmontert og krever tilkobling direkte til veggen eller taket, er det nødvendig å søke hjelp fra en elektriker. På samme måte, hvis du trenger å oppgradere eller reparere en kontakt eller tilkoblinger, bør du alltid kalle en elektriker. Hvis installasjonsarbeidene utføres i våtrom, er det også lurt å kontakte en profesjonell. Elektriske arbeider krever alltid høy sikkerhet.

Du kan også kontakte 24 Center hvis du er usikker på hva du kan gjøre selv og når du trenger profesjonell hjelp. Vi veileder deg og sender ved behov en profesjonell for å hjelpe deg.

24 Center hjelper med tekniske oppgaver i hjemmet.

24 Center er en teknisk vakttelefon som tilbyr høykvalitetsservice for tekniske problemer uansett tid og sted. Med én samtale får du hjelp til akutte nødsituasjoner og mindre presserende oppgaver. I vårt omfattende nettverk av håndverkere finner du de beste fagfolkene innen tekniske oppgaver. Finn din nærmeste ledige rørlegger, elektriker, låsesmed eller til og med en tømmebil

Siste blogger

Abonner på nyhetsbrev!

Ved å abonnere på nyhetsbrevet får du en fordel verdt 100 kroner ved neste bestilling.

Obs!

24 Center har ennå ikke startet driften.
Vennligst sjekk igjen høsten 2021 når vi blir aktive!

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler. Ved å bruke tjenestene våre godtar du bruken av informasjonskapsler. Les mer