Installere lampe

Ikke gjør feil – slik installerer du lampen din riktig

Det er enkelt å installere lampen når du vet hvordan! Hvis du ikke vet så bør du kontakte en elektriker.

Installering av lyspærer er noe alle møter på et tidspunkt i livet. Dette betyr at lamper kan installeres, i for eksempel endringer eller interiørprosjekter. Bytte av lampe er også vanlig og er en del av alles hjemlige aktiviteter. Du bør ta hensyn til lamper, armaturer og spotlys, fordi de virkelig gjør et hjem til et hjem: gode belysningsløsninger gir både brukervennlighet og skaper atmosfære i hjemmet ditt. Så gjennomfør installasjonen av lampene med disse tipsene også!

Personlig eller med en profesjonell elektriker?

Det er mange triks for installasjon av armaturer eller lamper du bør lære. En enkel lampe installasjon er ikke vanskelig, men på når bør du henvende deg til en profesjonell elektriker?

Det er viktig å tenke på sikkerhet i all installasjon av elektriske komponenter, og at alt med elektrisitet kan være farlig. Hvis du ønsker å vite hvor mye installasjon en hobbyelektriker kan gjøre, så kan du lese mer på Norsk lovdata

Her er en liste over noen lampe installasjoner der du kan tenke på om du bør gjøre det selv eller be en profesjonell om hjelp.

  • Installere taklampen i stikkontakten: Det er mange trinn i installasjonen av en taklampe, samt mange tilkoblingsmuligheter. I beste fall er det en stikkontakt i taket og lampen har en plugg, og du trenger ikke å være profesjonell håndverker for å løse problemet.
  • Sette inn en kroneklemme, eller “sukkerbit”: Å sette et sukkerbit inn i en stikkontakt er en litt vanskeligere operasjon. Med presise instruksjoner er det også mulig å gjøre selv i hjemmet, hvis det kan være noen i familien din eller vennekretsen som kan gi råd om denne saken.
  • Installere et uttak i taket: Hvis hjemmet ditt ikke har stikkontakt i taket akkurat der du vil ha det, kan det installeres. For en mer erfaren hobbyelektriker kan dette ordne seg selv, men noen ganger er det også verdt å ringe en profesjonell for å få hjelp. Vurder nøye dine egne ferdigheter, ettersom ingen ønsker et dårlig installert uttak i hjemmet sitt!
  • Installere en vegglampe: En vegglampe skiller seg fra en taklampe ved at den vanligvis drives av et standard vegguttak. Vanligvis er det hull i vegglampen, som lampen kan festes til veggen ved å feste den med skruer. Det mest utfordrende her er å kjenne veggens sammensetning og skruetypene.

Prinsippet bør være: Er du usikker så be om hjelp. Kontakt en lokal og profesjonell elektriker i dag.

Halogen eller LED? Hva er mer miljøvennlig og effektivt?

Når du kjøper spotlys eller armaturer, så tenker mange mennesker definitivt også på miljøvennlighet og effektivitet – tross alt er lamper elektriske verktøy! Importen av glødelamper i Norge ble allerede forbudt i 2012. Mange har sikkert hørt om halogen- og LED -lamper, men det er vanskelig for den gjennomsnittlige forbrukeren å vurdere hvilket som er det mer miljøvennlig alternativet. Hvilken av disse lampene bruker minst energi?

Her sammenligner vi forskjellene og likhetene mellom LED og halogenlampe for å få en bedre ide om hva som ville passe for hjemmet ditt.

  • LED: LED-lysrør er et mer miljøvennlig alternativ, men er det? Driften av en LED-lampe krever ikke høy temperatur, så energiforbruket er ofte lavt, og livssyklusen er lang. Dessuten lider ikke LED’en av å slås av og på flere ganger, så lysene kan slås av når de ikke er nødvendige. Dimbar belysning er også tilgjengelig i LED-armaturer, noe som garanterer lavere energiforbruk.
  • Halogen: Halogenlampen har vært ute av markedet i 2018 på grunn av sin energieffektivitet. Imidlertid kan det fortsatt være noen halogenlamper tilgjengelig for kjøp i butikker. Halogenlampen er derfor mindre miljøvennlig, og du bør velge enten en LED, lysrør eller energisparende lampe i stedet for en halogenlampe.

Siste blogger

Abonner på nyhetsbrev!

Ved å abonnere på nyhetsbrevet får du en fordel verdt 100 kroner ved neste bestilling.

Obs!

24 Center har ennå ikke startet driften.
Vennligst sjekk igjen høsten 2021 når vi blir aktive!

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler. Ved å bruke tjenestene våre godtar du bruken av informasjonskapsler. Les mer