Forberede for vinteren

Forberede sommerstengning for vinteren

Vedlikeholds- og reparasjonsarbeid på hytta gir en utmerket mulighet til å nyte felles arbeid med familie og venner. Det er imidlertid viktig å huske at for noen vedlikeholds- og reparasjonsoppgaver er det anbefalt å søke hjelp fra fagfolk.

24 Center er her for å hjelpe deg hvis det oppstår noe under forberedelsene til vinterhvilen for hytta, der dine egne ferdigheter eller reparasjonsverktøy ikke strekker til. Husk også at du kan henvende deg til oss når du ikke er helt sikker på hvordan du skal håndtere en teknisk utfordring som har oppstått. I plutselige og uventede situasjoner er 24 Center bare et telefonsamtale unna.

Vi har satt sammen en sjekkliste med 6 punkter for å hjelpe deg med å forberede hytta di for vinterhvile:

Rengjør takrenner

Det er lurt å rense takrennene som omgir hytta to ganger i året, om våren og om høsten, spesielt om høsten før høstregnet kommer. Rengjøringen kan enkelt gjøres for hånd eller med en takrennerenser. Til slutt kan du spyle med en hageslange eller helle vann i takrennen for å oppdage eventuelle blokkeringer i nedløpsrørene. Hvis vannet ikke kan flyte fritt og kontrollert, kan det forårsake fuktskader i husets struktur. Husk også å sjekke festene og leddene i takrennene.

Gjennomgå elektriske apparater

Gå gjennom alle elektriske apparater og deres tilstand, og tørk dem grundig for støv. Ikke glem å rengjøre områdene bak kjøleskapet og ovnen, da det samler seg overraskende mye støv der, noe som kan forkorte apparatenes levetid. Hvis du oppdager defekte elektriske apparater, anbefales det å ta dem med til en profesjonell for reparasjon, da ødelagte elektriske apparater kan utgjøre en brannfare.

Før du forlater hytta, slå av alle elektriske apparater og sørg for at alle lys er slukket. Vurder også å kutte strømmen fra hovedbryteren for å forhindre eventuelle elektriske problemer eller brannfare. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til hyttas oppvarmingsmetode i denne sammenhengen.

Sjekk tetningen av vinduer og dører, vurder også behovet for vedlikeholdsvarme.

Sjekk at vinduer og dører er tett lukket. På denne måten hindrer du kald luft, fuktighet og snø fra å komme inn i hytta. Avhengig av hyttas byggemateriale, plassering av vannledninger, utstyr som lagres i hytta, kan det være mulig å la hytta være kald om vinteren. Eller det kan være fordelaktig å opprettholde vedlikeholdsvarme.

En tradisjonell tømmerhytte trenger vanligvis ikke separat vedlikeholdsvarme. Isolerte hytter kan imidlertid kreve en liten mengde vedlikeholdsvarme for å hindre fuktakkumulering og muggvekst. Uansett kan en liten mengde vedlikeholdsvarme bidra til å motvirke fuktakkumulering under hard frost, enten hytta di er en tradisjonell tømmerbygning eller en mer moderne isolert hytte.

Rengjør og tøm vannledningene

Utfør rengjøring av vannlås og gulvavløp for å forhindre dårlig lukt. Husk også å stenge av vanntilkoblingen og tømme rørene for vann for å forhindre skade på rørene når vannet fryser i kaldt vær.

Ikke tiltrek gnagere

Kaldere vær får små gnagere og andre skogdyr til å søke ly. Tøm kjøkkenskapene for alt som kan tygges på, inkludert havregryn og andre tørre varer. Tørre varer kan også oppbevares i tett lukkede beholdere, for eksempel glasskrukker.

Forebygg hytteinnbrudd og kontroller låsens tilstand

Fjern alt som er verdifullt og økonomisk viktig fra hytta. Ikke la alkohol være synlig for å unngå å tiltrekke eventuelle innbruddstyver.

Hva slags låsesystem har du på hytta? En tradisjonell manuell lås kan være lett å bryte opp. Elektronisk låsing gir ekstra beskyttelse, og ved hjelp av apper for elektronisk låsing kan du motta meldinger om uønskede besøkende.

Et elektronisk låsesystem kan også gi mange fordeler hvis du leier ut hytta, for eksempel til høstvandrere som ønsker å nyte høstens farger.

24 Center hjelper med vedlikehold av hjemmets og hyttas tekniske systemer. 24 Center er en beredskapssentral for tekniske systemer som tilbyr kvalitetstjenester for tekniske problemer uavhengig av tid og sted. Du kan få hjelp med bare ett telefonsamtale, både i nødsituasjoner og mindre daglige oppgaver. Fra vårt omfattende nettverk av teknikere finner du de beste fagfolkene innen tekniske områder i regionen din. Finn den nærmeste tilgjengelige rørleggeren, elektrikeren, låsesmeden eller til og med tømmerbilen enkelt – ett telefonsamtale er nok, ring 401 24 700, eller du kan lage en bestilling for ikke-akutt arbeid via nettskjemaet her.

Siste blogger

Abonner på nyhetsbrev!

Ved å abonnere på nyhetsbrevet får du en fordel verdt 100 kroner ved neste bestilling.

Obs!

24 Center har ennå ikke startet driften.
Vennligst sjekk igjen høsten 2021 når vi blir aktive!

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler. Ved å bruke tjenestene våre godtar du bruken av informasjonskapsler. Les mer